top of page

Hoe kan ik best mijn leidingen ontstoppen?


Leidingen ontstoppen blog

Leidingen zelf ontstoppen

Een vervelende nare geur hangt in uw woning. Het is weer eens zover: uw leidingen zijn verstopt. Verstopte leidingen zijn vervelend en daarom wilt u er zo snel mogelijk vanaf. Heeft u geprobeerd een loodgieter te bellen, maar kan deze niet meteen langskomen? Dan is er een aantal dingen dat u kunt doen voor het zelf ontstoppen van uw leidingen.


Natuurlijke ontstoppingsmiddelen


natuurlijke ontstoppingsmiddelen blog

Natuurlijke ontstoppingsmiddelen omvatten het gebruik van huishoudmiddelen zoals bakpoeder, azijn en baksoda. Een efficiënte manier om uw afvoerleidingen te ontstoppen, is een mengsel maken van 1/3 zuiveringszout en 2/3 azijn. Dit mengsel zal gaan bruisen en dit giet u vervolgens in de verstopte leiding. Het helpt om de smurrie die de verstopping veroorzaakt af te breken. Het is aangeraden dit minstens een uur zijn werk te laten doen, maar nog beter is het een nacht te laten staan. Daarna spoelt u de leidingen door met heet water.


Chemische ontstoppingsmiddelen

In de meeste winkels vindt u chemische ontstoppingsmiddelen. Deze hebben een corrosieve werking waardoor het vuil afbreekt. Het nadeel is dat dit ook gevolgen kan hebben voor de staat van uw leidingen als u dit meer dan één keer gebruikt.


Mechanische ontstoppingsmiddelen

Bij mechanische ontstoppingsmiddelen denken we aan ontstoppingsdrainers en snijgereedschappen. Het is een techniek die vaak wordt ingezet door professionals als het gaat om een hardnekkige verstopping.


Hydrojetting

Voor de zwaarste verstoppingen kan een loodgieter een hydrojet gebruiken. Deze tool stuurt water onder druk door leidingen om de verstopping af te breken. Het gereedschap is vaak sneller en efficiënter dan een typische afvoerslang. Hydrojetting verwijdert de verstopping, maar het is ook effectief voor het reinigen van de afvoer. De kracht van het water helpt de leidingwanden te ontdoen van residu. Daarom fixt dit gereedschap niet alleen een verstopte afvoer, maar voorkomt het ook de kans op toekomstige verstoppingen of ernstigere leidingschade.


Rodden

Rodden is een techniek waarbij een flexibele staaf met een haak aan het uiteinde wordt gebruikt om verstoppingen te verwijderen.

Wanneer u begint aan het zelf ontstoppen van leidingen zijn natuurlijke ontstoppingsmiddelen de beste optie.

Lukt het nog niet? Dan neemt u beter contact op met Lierse Ruimingswerken voor een professionele ontstopping.

74 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page