top of page

Problemen met de septische put voorkomen


Problemen septische put blog

Leidingen zijn geen afvalcontainer

Om problemen met de septische put te voorkomen, is het belangrijk om bedachtzaam om te gaan met wat er in de afvoerleidingen terechtkomt. Enerzijds kunnen zich bepaalde verstoppingen voordoen omdat we te vervuilende zaken wegspoelen. Deze verstoppingen worden vaak veroorzaakt door vet, zeep of niet-afbreekbare producten die in de afvoerleidingen terechtkomen. Een grote vloek voor leidingen zijn vochtige doekjes of tampons. Volgens de verpakking zijn ze afbreekbaar in het toilet, maar uit recent onderzoek blijkt dat ze de oorzaak zijn van bijna 80% van alle verstoppingen.


Ook wie té hygiënisch is, kan wel eens de werking van de septische put tegengaan. Een goede septische put bevat bacteriën die de afvalstoffen in het water afbreken. Te veel chemische schoonmaakproducten maken deze levende bacteriën kapot, waardoor het afval alleen maar begint op te hopen in plaats van te verteren. Vermijd zeker het gebruik van javel en kies voor biologische producten.


Controle septische put

Een goed werkende septische put vraagt eigenlijk weinig onderhoud. Om de drie tot vijf jaar laat u best even een specialist langskomen om uw septische put te legen. Een deskundige controleert ook de leidingen op scheuren en lekkages of eventuele verstoppingen. Zeker wanneer u merkt dat uw toilet minder vlot doorspoelt, is het aan te raden om een ontstoppingsdienst te raadplegen. Deze kunnen met behulp van gespecialiseerd materiaal vlot het probleem detecteren en oplossen.


Zorg er steeds voor dat controle van de septische put goed mogelijk is en dat de inspectieopeningen makkelijk bereikbaar zijn voor de controleur. Parkeer niet dagelijks uw auto boven op uw septische put of de leidingen die richting septische put lopen. De druk kan voor schade zorgen en de kosten voor onderhoud doen oplopen. Een goed onderhouden septische put is een micro-wereld die best op zichzelf kan draaien, maar dan moet u wel consequent zijn met wat u wel en niet door uw leidingen wegspoelt.


Toch verstoppingen of overlopen van leidingen of toilet? Neem dan vandaag nog contact op met Lierse Ruimingswerken, wij helpen u graag verder in de hele regio Antwerpen.

94 weergaven0 opmerkingen

댓글


bottom of page