top of page

Waarom u uw beerput of septische put beter regelmatig ledigt

Heeft u een beerput of septische put?

Om te weten hoe vaak u uw septische put moet ledigen, is het belangrijk om te achterhalen of het om een beerput of septische put gaat. Hoewel de meeste moderne woningen nu over een septische put beschikken, kan het bij oude woningen nog het geval zijn dat het wel degelijk een beerput is. Maar waar ligt het verschil? Het grootste verschil ligt in het feit dat een beerput over slechts één compartiment beschikt dat niet is aangesloten op een rioleringssysteem. Een septische put heeft meerdere compartimenten, waardoor relatief schoon water in de riolering geloosd wordt. Een septische put dient daarom minder vaak geledigd te worden dan een beerput.


Waarom moet een septische put toch geledigd worden?

In tegenstelling tot een beerput dient een septische put theoretisch nooit geledigd te worden. In de praktijk is dit echter iets anders. Een overvloed aan wc-papier, chemische producten of ander moeilijk afbreekbaar afval kan de werking van de septische put verstoren. Dat leidt tot verstopping. Om dit te voorkomen, maakt u het best jaarlijks een afspraak voor het ledigen van uw septische put. Zo voorkomt u problemen en garandeert u een langere levensduur en optimale werking van uw septische put.


Lierse Ruimingswerken voor het ledigen van beerputten en septische putten

Voor het ledigen van een beerput of septische put doet u beter beroep op een professional. Lierse Ruimingswerken is actief in de regio Antwerpen en ledigt septische putten en beerputten bij particulieren en bedrijven. Zo biedt Lierse Ruimingswerken een uitstekende service aan al zijn klanten en is de dienst 24/7 beschikbaar voor dringende noodsituaties.


Wilt u een beerput of septische put laten ledigen in regio Antwerpen? Maak nu een afspraak met Lierse Ruimingswerken.333 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page