top of page

Wanneer moet u uw beerput of septische put laten leegmaken?

Is er een verschil tussen een beerput en een septische put en hoe vaak moeten deze geruimd worden?


Wij bij Lierse Ruimingswerken ledigen vakkundig en snel beerputten en septische putten.


Een overvolle septische put of beerput kan leiden tot verstoppingen. Om dit te vermijden laat u best om de 2 jaar uw beerput leegmaken en om de 3 à 4 jaar uw septische put leegmaken, afhankelijk van de gebruiksfrequentie natuurlijk.

Er is een groot verschil tussen een septische put en een beerput. Een beerput vangt enkel zwart water op uit het toilet, is niet verbonden met het rioleringssysteem, is kleiner en bevat net als een septische put bacteriën die het afval afbreken, maar dit gaat trager dan in een septische put. Vandaar dat de frequentie van lediging hoger ligt.

Een septische put daarentegen heeft een grotere capaciteit, vangt grijs water op uit het toilet en huishoudelijk afvalwater, maar is wel aangesloten op het rioleringssysteem. Net zoals in de beerput bevat de septische tank bacteriën die het afval afbreken, maar de afbraak gaat sneller.


Signalen die duidelijk aantonen dat u uw beerput of septische put moet laten ruimen en enkele tips om dit uit te stellen.


U hoort een klokkend geluid in het toilet, ondervindt geurhinder, of u krijgt het toilet niet meer doorgespoeld, dan is het hoog tijd om een specialist in te schakelen. Wij komen bij u ter plaatse in minder dan 2 dagen.


Wat u kunt doen om de periode tussen reinigingen zo ruim mogelijk te houden is het overmatig gebruik van schoonmaakproducten, bleekwater, dik toiletpapier, vochtige doekjes, proppen toiletpapier of maandverbanden in het toilet te vermijden, want deze veroorzaken een dikke laag slip op de bodem van uw septische put. Een andere handige tip is het gebruik van zakjes met enzymen, deze kunnen uw septische put iets langer schoon houden.

Moet uw septische put of beerput leeggemaakt worden? Contacteer Lierse Ruimingswerken. Wij komen snel ter plaatste!

480 weergaven0 opmerkingen

ความคิดเห็น


bottom of page