top of page

De rol van een rioolcamera bij rioolinspecties


Rioolcamera - Rioolinspecties blog

Hoe werkt een rioolcamera

Hebt u sinds kort last van verstoppingen in uw toilet of andere afvoerbuizen, maar u kunt niet meteen de oorzaak achterhalen? Dan is een inspectie met een rioolcamera aan te raden. Er bestaan verschillende soorten uitvoeringen van rioolcamera's. Lierse Ruimingswerken beschikt over een duwcamera en een zelfrijdende rioolcamera.


Deze eerste kleine camera met licht is bevestigd aan een lange kabel die in de leidingen wordt gebracht en stelselmatig alle opstoppingen en eventuele schade kan detecteren.


De volledige leiding kan in kaart worden gebracht om heel nauwkeurig te bepalen welke rioolreparatie of ontstopping er moet gebeuren. De operator van de camera kan de hele weg die de kabel aflegt volgen op een scherm of monitor.


Juiste diagnose met camera van hoge kwaliteit

De kwaliteit van de rioolcamera is erg belangrijk om de nodige reparaties te bepalen. Lierse Ruimingswerken beschikt over een camera van hoge kwaliteit met een zeer goede resolutie. Een camera van lagere kwaliteit zou tot een minder nauwkeurige diagnose kunnen leiden. Zo zou een spinnenweb kunnen worden gezien als een breuk, en kunnen bijgevolg onnodige rioolherstellingen worden uitgevoerd. De investering in een rioolcamera van hoge kwaliteit laat ons toe erg accuraat in te schatten waar eventuele verstoppingen of schade zich voordoet en zo kunnen wij meteen een geschikte oplossing voor onze klanten formuleren.


Correcte inschatting schade = besparen herstelkost


Een foute inschatting van de schade in uw riolering kan tot onnodige kosten leiden. Daarom begrijpen wij het belang van een kwalitatieve rioolcamera en kiezen wij ervoor in hoogwaardige materialen te investeren. Hoe beter wij de rioolschade of verstopping kunnen bepalen, hoe gedetailleerder onze oplossing die we kunnen formuleren. Iets wat uiteindelijk uw portefeuille ten goede komt! Bij Lierse Ruimingswerken geen onnodige kosten of reparaties, omdat de schade niet goed werd beoordeeld! Geurhinder en verstoppingen behoren vanaf nu tot het verleden.


Wilt u graag een afspraak boeken voor een rioolinspectie met onze hoogwaardige rioolcamera? Neemt u dan vandaag nog contact op met Lierse Ruimingswerken, wij komen snel bij u langs.

31 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page