top of page

Verstopte leidingen, slecht voor mens en milieu


Impact van verstopte leidingen

Wie zijn sanitaire leidingen niet goed onderhoudt, krijgt na verloop van tijd te maken met verstopte leidingen. Niet alleen vervelend qua geurhinder in huis, maar het is ook onhygiënisch en het heeft een impact op het milieu. In deze blog bespreken we de impact van verstopte leidingen en geven we tips over hoe dit te voorkomen.


Wat is de impact van verstopte leidingen op het milieu?


impact verstopte leidingen milieu

Waterverontreiniging

Met een verstopte leiding kan het afvalwater niet op de juiste manier worden afgevoerd. Dit kan leiden tot waterverontreiniging en in het ergste geval overstromingen.

Gezondheidsproblemen

De verontreiniging van het water kan ook gezondheidsproblemen met zich meebrengen. Door de opeenhoping van bacteriën en afvalstoffen kunt u ademhalingsproblemen, allergieën en huidirritaties krijgen.

Meer energiekosten

Verstopte leidingen kunnen leiden tot een verhoogde energierekening, omdat de apparaten harder moeten werken om water af te voeren. Dit kan leiden tot een hogere CO2-uitstoot.


Hoe voorkomt u verstopte leidingen?

Preventief onderhoud

De beste manier om verstopte leidingen te voorkomen, is door preventief te werk te gaan. Voer regelmatig onderhoud uit. Laat een professional komen voor een inspectie of plaats afvoerfilters.

Vermijd chemische ontstoppingsmiddelen

Bij een verstopping grijpen veel mensen meteen naar chemische ontstoppingsmiddelen. Omdat deze erg corrosief zijn, doen ze uw leidingen vaak minder goed dan u denkt. Daarnaast zijn ze ook schadelijk voor het milieu. Kies dus voor een milieuvriendelijk huismiddel op basis van azijn en soda.

Verminder uw watergebruik

Deze maatregel is goed voor uw portefeuille en het milieu. Door minder water te verbruiken, belast u het hele rioolsysteem minder en wordt de kans op verstoppingen kleiner.

Juiste afvalverwerking

Gooi uw afval in de vuilnisbak en voorkom dat het wordt afgevoerd via de gootsteen of het toilet. Dit kan leiden tot verstoppingen.


Waarom tijdig de leidingen onderhouden?

Op een bewuste en verantwoorde manier omgaan met het rioolsysteem is belangrijk. Het zorgt voor een gezonde leefomgeving en verlengt de levensduur van uw rioolsysteem.

Lierse Ruimingswerken is gespecialiseerd in ontstoppingen. Bel voor een snelle afspraak!

17 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page